Mijn aanbod

jouw bereidheid

Meer rust en ruimte

vanuit nieuwsgierigheid

Ooit was je vrolijk en enthousiast over je werk. Dat is nu niet meer. Nu ervaar je druk, voel je continu stress, ben je alsmaar moe. Dit wil je niet meer. Toch werk je door. Keihard. Ook al sleep je jezelf soms naar je werk. Je wilt je cliënten, patiënten en collega’s niet teleurstellen. Je komt bekaf thuis. Hoe lang ga je dit volhouden? Voor wie doe je dit?

Je wilt die spanning niet meer, je wilt gewoon weer vrolijk zijn, je wilt opgewekt wakker worden en sprankelend naar je werk gaan. Je wilt je eigen keuzes maken. Je wilt kunnen groeien in de richting die goed voor jou voelt. Je wilt jezelf kunnen zijn. Hoe pak je dit aan? Waar te beginnen?

Hoe zou het zijn om contact te maken met jouw verlangen? Ècht contact. Hoe zou het zijn om bij je ongemak stil te staan, in plaats van het uit de weg te gaan? Ook al is het spannend. Daarna kan er meer ruimte voor je verlangen ontstaan. Jouw actieve betrokkenheid en mijn ondersteuning. Stapje voor stapje. Meer ruimte voor jezelf. Meer rust.

Ben je er klaar voor om vanuit nieuwsgierig naar jezelf te kijken? Ben je bereid om te onderzoeken wat jou tegenhoudt om je werkplezier weer terug te vinden?

Ik ondersteun je er heel graag bij het liefst voordat je opgebrand raakt.

Het concept Somatic Experiencing door Peter Levine is rond 1970 ontstaan vanuit zijn wetenschappenlijke nieuwsgierigheid en is mede gebaseerd op observaties van het gedrag van wilde dieren. Zijn doorontwikkelde methode wordt inmiddels wereldwijd ingezet. Sommige mensen passen  intuïtief Somatic Experiencing tools toe, zonder ooit van de methode te hebben gehoord. Deze mensen zijn de fijne familieleden, leerkrachten, zorgverleners, coaches, buren en ga zo maar door.

In diverse video’s op YouTube vertellen enkele Somatic Experiencing Practitioners over de werking van deze methode.

Wat kun je bij mij verwachten?

mijn begeleiding

 

Samen staan we stil bij de spanning die jij voelt en beetje bij beetje krijg je meer inzicht in jezelf. Ik leer je tools om met de spanning om te gaan. Hierdoor neemt de spanning af en krijg je meer ruimte en rust voor jezelf.

We maken gebruik van een natuurlijk proces. Essentieel is jouw nieuwsgierigheid om zonder oordeel open te staan voor wat zich aandient. Het zal soms oncomfortabel zijn, daarom doen we dit samen en in kleine stapjes.

Na de eerste live sessie kun je de sessies in mijn praktijk, online of, bij gunstig weer buiten, vlakbij mijn praktijk op een rustige plek laten plaatsvinden. Ik neem dan twee opvouwbare stoeltjes mee.

Het helpt als je aansluitend aan de sessie tijd voor jezelf reserveert, bij voorkeur in een rustige omgeving, dan krijgt het een en ander de kans om te bezinken.

Soms liever niet

Is er bij je een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld? Ben je op dit moment onder behandeling of begeleiding van een (GGZ) specialist of zou je dat moeten zijn? Ben je op een wachtlijst hiervoor of zou je dat moeten zijn? Mijn begeleiding is misschien een goede ondersteuning maar in enkele gevallen juist niet en het is beslist niet voldoende.

In géén enkel geval vervangt de informatie op mijn website, mijn begeleiding (live, online of via de telefoon), een medisch of psychologisch onderzoek of behandeling. Het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om zo nodig medisch of psychologisch advies en zorg in te winnen.

Belangrijk: Ben je in psychische nood, neem contact op met je huisarts, de spoedgevallendienst of, bij een psychiatrische diagnose, de begeleiding die jou is aangeboden.

Dennis Waitley, schrijver, spreker

“There are two primary choices in life: to accept conditions as they exist, or accept the responsibility for changing them”

Wat anderen zeggen

Na een paar sessies merkte ik dat de paniek momenten weg bleven en ik werd rustiger. Ik kan stress weer beter hanteren en ik slaap meestal zonder medicatie. De weg naar herstel is ingezet en ik ben blij dat ik deze ervaring heb mogen hebben.

De sessie heeft mij ontspanning gebracht, ik heb geleerd hoe ik kan ontstressen, ik heb ademhalingsoefeningen geleerd en ook negativiteit om te zetten in positiviteit.

Ik vond de sessie erg fijn en ik heb als een roos geslapen. Ik voel me vijf maanden later nog steeds goed. Energieker. Ik ben een halve dag meer gaan werken en heb sindsdien geen fysiotherapie meer nodig gehad voor mijn arm.

Ben je nieuwsgierig geworden
hoe ik je zou kunnen helpen?

 

Je bent heel welkom om via onderstaand formulier een bericht te sturen met je wens of vragen. Noteer je telefoonnummer er ook bij? Ik mail of bel je terug.

 Denk je ook aan je spambox? Zeker als je langer dan drie werkdagen op mijn reactie wacht.

1 + 4 =