Recensies

wat anderen zeggen na mijn sessies

Meer van het leven genieten

na drukte en stress

Het is tijd voor een feestje! Na de vijfde sessie heb ik geen paniek aanvallen meer gehad!

Ik besloot een afspraak te maken bij deze praktijk voornamelijk om het slechte slapen en het niet lekker in m’n vel zitten. Ik was veel te druk in m’n hoofd en daardoor zag ik uiteindelijk geen uitweg meer hierin. Ik had hier eerder hulp voor gezocht. Eindeloze gesprekken met therapeuten en goedbedoelde adviezen gehad. Ik heb EMDR therapie gehad. Verschillende medicijnen. Deze sessies hebben mij vooral veel inzicht in mijzelf gegeven en daardoor ben ik mezelf en mijn grenzen veel beter gaan begrijpen en accepteren. Ik deel mijn problemen met weinig mensen, maar door mijn nieuwe inzichten en de enorme groei die ik zelf heb doorgemaakt zal ik zeker mensen aanraden om een aantal sessies bij deze praktijk te volgen. Om weer de verbinding te voelen met jezelf en op een positieve manier aan en met jezelf te werken, zonder enige stress of gegraaf in het verleden. Eigenlijk was ik zelf degene die de sessies leidde en Saskia was degene die daar dan professioneel en subtiel mij continu in begeleidde. Dit was voor mij persoonlijk heel belangrijk. Ik ben een positiever en vrolijker mens geworden. Ik kom er graag !!!

Ik heb in de afgelopen jaren onder grote druk en veel stress gestaan en met veel hulp van o.a. psycholoog, persoonlijke mindfulness training, meditatie en het lezen van veel boeken over dit onderwerp bleef er een blokkade in mij aanwezig wat ik maar niet kon doorbreken. Via via hoorde ik dat Saskia Uilenberg bezig is met Somatic Experiencing en zodoende heb ik haar gevraagd of ik een sessie mocht bijwonen. Na zoveel geprobeerd te hebben had ik hier het volste vertrouwen in om dit te proberen. In de twee daaropvolgende sessies hebben we uitvoerig doorgenomen wat er gevoeld werd. De blokkade die hier zat voelde ik letterlijk wegzakken en verdween. Het moest met tijd wel even inwerken maar uiteindelijk met een heel positief resultaat. Ook de begeleiding van Saskia was prima genoeg informatie, enthousiast en passievol over haar opleiding in 1 woord perfect!! Had nooit gedacht dat je met deze methode zoveel kan bereiken. Een fijne en mooie manier om mensen hiermee te kunnen helpen. Het heeft mij tot op de dag van vandaag eindelijk de rust, ruimte en energie gegeven om weer zonder stress door het leven te gaan en weer te kunnen genieten.

Saskia is al jaren mijn tandarts en we hadden het weleens over mijn steeds terugkerende klachten. Ik had de poster over Somatic Experiencing al een paar keer gelezen toen Saskia hierover begon. Zij zei dat ik kortere of langere tijd geleden iets meegemaakt zou kunnen hebben wat deze klachten steeds veroorzaakte. Ik moest meteen denken aan een gebeurtenis die ik zo’n dertig jaar geleden meegemaakt heb en die ik nog steeds niet verwerkt had. Ik besloot om de uitdaging aan te gaan, maar was in eerste instantie vooral benieuwd. Bij de eerste sessie voelde ik me meteen op mijn gemak en was verbaasd om de reacties van mijn lichaam te voelen. We namen heel kleine stapjes en Saskia wist precies tot hoever ze moest gaan. Gaandeweg de sessies voelde ik steeds meer de spanning uit mijn lijf en hoofd gaan en de rust terugkeren. Het terugdenken aan de voor mij zeer traumatische gebeurtenis voelt nu als een gebeurtenis met een goede afloop. Ik heb veel aan de sessies gehad en het voelde als thuiskomen. Met dank aan Saskia.

Na een aantal traumatische ervaringen, waarvan één enkele maanden geleden, ben ik geattendeerd op de Somatic Experiencing methode. In een aantal sessies zijn die traumatische belevingen behandeld. Dit is zeer verhelderend en leerde mij afstand te nemen van deze trauma’s. Ook om in de toekomst sterker te staan tegen eventueel onheil. De sessies zijn zeer verhelderend en werden vakkundig begeleid door Saskia Uilenberg. Ik ga nu weer vrolijker en met minder stress door het leven, dat was ook mijn doel toen ik aan de SE-sessie begon.

Ik voelde de laatste tijd spanning in mijn kaken, was vaak aan het knarsen en klemmen en wilde opnieuw meer contact met mijn lijf maken, ik weet hoe belangrijk het is en wist dat ik het veel te weinig deed. Ik was nieuwsgierig naar een sessie en vond het erg fijn. Ik heb me die dag en de dagen erna echt rustig en in contact met mezelf gevoeld en als een roos geslapen. Het heeft me gestimuleerd om daar ook weer bewuster mee bezig te zijn! Inmiddels zijn we zo’n vijf maanden verder en voel ik me nog steeds goed. Energieker. Ik ben zelfs een halve dag meer gaan werken. Dankjewel Saskia! En voor diegenen die twijfelen: gewoon doen!

Uit nieuwsgierigheid heb ik een sessie bij “Opgeveerd” gedaan. Ik heb de methode als een zeer doeltreffende manier ervaren om stresslevels naar beneden te brengen. De werkwijze helpt absoluut om de “lading” van trauma/emotionele onbalans af te halen, waardoor je minder ballast voelt en meer lichaamsbewustzijn ervaart. De kracht van visualisatie kende ik al, maar het gaf mij toch nieuwe inzichten, waardoor ik mij weer een stukje completer voelde als mens na afloop van de sessie. Saskia’s werkwijze is professioneel en plezierig, waarbij zij een sfeer van vertrouwen weet te scheppen, waarin ik mij als cliënt veilig voelde. Ik kan haar praktijk “Opgeveerd” zeer zeker aanbevelen.

Saskia, het gaat belachelijk goed met mij! Graag verzet ik onze volgende afspraak.

Na jaren van veel stress begon ik steeds meer klachten te krijgen. Ik kon geen ontspanning vinden en zat tegen een burn-out aan. Ik was radeloos omdat reguliere en alternatieve hulp niet hielpen. Doordat Saskia onze tandarts is, spraken we af en toe over mijn situatie en zij gaf aan dat SE mij mogelijk kon helpen. In eerste instantie wilde ik niets meer proberen omdat ik geen valse hoop meer wilde. Maar omdat ik Saskia als nuchtere tandarts ken en ze totaal niet zweverig is besloot ik toch om het een kans te geven. De eerste sessie was onwennig, want mijn “tandarts bezoek” was ineens totaal anders. Ik vroeg me ook wel af hoe dit me ooit moest gaan helpen. Maar ik besloot om door te gaan. Na een paar sessies merkte ik dat de paniek momenten weg bleven en ik werd rustiger. Ik kan stress weer beter hanteren. De weg naar herstel is ingezet en ik ben blij dat ik deze ervaring heb mogen hebben.

Jij vertelde dat je deze opleiding aan het volgen was en  “proef” personen zocht voor een sessie. Jouw opleiding trok mijn interesse. Dit maakte dat ik openstond voor een sessie bij jou. Verbazingwekkend prettig. Ik vergat zowaar dat je ook nog mijn tandarts bent. Je bent rustig en zelf erg enthousiast. Regelmatig, zeker tijdens periodes van stress, neem ik de tijd om bewust even helemaal tot mijzelf te komen. Wat mij daarbij helpt zijn positieve, gelukkige gebeurtenissen welke ik ook heb ervaren en nog ervaar. Ik geniet ook meer van positieve gebeurtenissen op het moment zelf. Ik ben er van overtuigd dat jouw opleiding nog veel meer inhoudt. Maar deze enkele sessie toen der tijd heeft dit toch wel teweeg gebracht. Een fijn gevoel.

Puzzelstukjes? Ik dacht dat gaat bij mij echt niet werken! Maar tot mijn grootste verbazing vielen er vanaf de eerste sessie een heleboel! Ze verschenen ineens, zonder dat ik ze ooit had kunnen bedenken. En meteen daarna rust over me heen, zalig!

Ik wilde een sessie proberen omdat ik onrust, onbalans, een negatieve input voelde. Ik cijferde mijzelf weg. Een ieder mag van mening verschillen. Er wordt (dikwijls) meningsverschillen van gemaakt. Ik heb in het verleden hulp hiervoor gezocht. De sessies hebben mij ontspanning gebracht, ik heb geleerd hoe ik kan ontstressen en ook negativiteit om te zetten in positiviteit. Bewustwording: het IK ZIJN (voortaan) voorop te stellen. Zeker een positieve aanrader.

Saskia Uilenberg is mijn tandarts. Bij een gebitscontrole informeerde zij attent naar mijn gezondheid. Die is – voor zover ik dat zelf kan beoordelen – uitstekend. Geraakt door het feit, dat zij zich naast haar tandartspraktijk o.a. heeft ontwikkeld in Somatic Experiencing, een coaching methode, borrelde direct een intensief meegemaakt, gecompliceerd familiedrama in mij op. Gezien mijn plaatst in de familierangorde, heb ik mij daarvoor steeds ‘groot’ gehouden. Nu dat aangeraakt werd, besloot ik daar een therapiesessie met haar op te doen. In openheid te kunnen spreken over zo iets heftigs, bracht mij direct rust en ruimte om weer naar mijzelf te kunnen kijken, in wat ik zélf nodig had.

Ik begon de sessies met jou omdat ik me niet op mijn gemak voelde in mijn werk, ik voelde me zonder energie om naar de praktijk te gaan en samen te werken met mijn collega’s en een goede service te verlenen aan de patiënten. Ik kreeg daarvoor geen andere hulp, maar ik had het gevoel dat ik wat steun van buitenaf nodig had. Na de sessies voel ik me veel beter over mezelf en heb meer energie om de uitdagingen van het dagelijkse werk aan te gaan. Ik zou de sessies aanbevelen aan anderen die behoefte hebben aan innerlijke rust.

tandarts

Ik liep al enige tijd met klachten, tobde door en dacht ermee te moeten leren leven. Tot dat ik kennis maakte met jouw Somatic Experiencing. Ik dacht, deze kans grijp ik, baat het niet, schaad het niet. Had er nog nooit van gehoord. Tot mijn verbazing had ik na één sessie minder klachten. Dat breng ik nog steeds in praktijk als het nodig is. Ik kon mijn verhaal kwijt en er werd goed geluisterd. Ik weet nu wat te doen als ik stress voel. Ik zou het zeker mensen aanraden, want het heeft mij goed geholpen en er is niets engs of moeilijks aan. Ik ben van de oudere generatie, sta open voor vernieuwingen. Maar ik vind het moeilijk over te brengen op leeftijdsgenoten, die denken: waar heb je het over, is het abacadabra of zoiets? Somatic Experiencing is volgens mij leren ontspannen en een andere mindset krijgen.

Ik was nieuwsgierig wat een sessie inhield en was verbaasd van de rust die het uitstraalde. Je aanpak was zeer rustgevend en helder. Ik heb geleerd om van top tot teen stil te staan bij wat ik voel en beleef in mijn lijf en hierbij stil te staan en proberen het los te laten wat in mijn hoofd opkomt en vertaalt naar mijn lichaam.

Dankzij de sessies heb ik leren relatieveren, waardoor mijn werk als mantelzorger veel soepeler gaat, zelfs tegenvallers vang ik, drie jaar later, nog steeds gemakkelijker op.

Ben je bereid om stappen te zetten voor meer plezier in je werk?

Ik doe niets liever dan je hierin te begeleiden.

Heb je een vraag?

Stuur me geheel vrijblijvend je berichtje via onderstaand formulier,

ik neem graag contact met je op.

Wacht je langer dan drie werkdagen op mijn reactie ?

Check dan zeker je spambox.

Stuur me anders een berichtje via sms of Signal.

Of bel me.

06-19400402

3 + 7 =