Over mij

Saskia Uilenberg

Traumatische

toevalligheden

[Beware of flash-floods]

Staat er op een bordje langs de weg bij heel grote rotsformaties, ergens in een woestijn gebied in de VS.

‘Wat is een flash-flood?’ vroeg ik mij af. Van de uitleg die ik toen kreeg kon ik me niet veel voorstellen, het was me te onwerkelijk.

Zo’n 30 jaar later overviel het antwoord mij letterlijk en begreep ik de waarschuwing alsnog.

Een flash-flood is een plotseling opkomende golf van water, vaak veroorzaakt door regenval, soms kilometers verder weg, dat alles op zijn pad mee sleurt, zo ook mij. Ongelooflijk dat ik het kan navertellen.

Twee jaar later kruiste opnieuw een flash-flood letterlijk mijn pad. Deze keer zo’n 40 meter voor mij uit, op de 89A, in een andere woestijn in de VS. Het kreeg de naam: “House Rock Flood”, vanwege de achtergebleven rotsen op de weg, zo groot als een huis.

Lang leve somatic Experiencing!

Volkomen van slag heb ik kennis gemaakt met het helende effect van Somatic Experiencing. Wow! Wat een zachte en tegelijk bijzonder krachtige methode en wat een bijzonder duurzaam effect! Ik voel mij geweldig opgeknapt en zoveel lekkerder in mijn vel! Hoe meer ik er over las, hoe meer ik er over wilde weten. Zo heb ik opleiding de Somatic Experiencing Practitioner gevolgd.

Meer van het leven genieten

omdat jij dit graag wilt

Je hoeft niet eerst van slag te zijn om nu al actie te ondernemen. Je hoeft niet te wachten tot je niet meer verder kunt om nu al de eerste stap te zetten. Je hebt nu al een keuze, ook al voelt het misschien niet zo. Je kunt zèlf verandering in gang zetten, ook al denk je misschien van niet.

Je zou eens gewoon echt nieuwsgierig kunnen zijn naar wat jou tegenhoudt om voluit plezier in je werk te hebben. Voordat je nòg verder over je grenzen gaat, voordat je ineens echt niet meer kunt.

Wat had ik graag deze begeleiding vele jaren geleden willen hebben! Het had mij veel frustraties en stress op mijn werk gescheeld! Maar toen waren er nauwelijks Somatic Experiencing coaches in Nederland. Je kunt zo gewend raken aan het gespannen zijn dat je het niet eens meer merkt. Iedere dag een masker opzetten kost bakken vol energie. Zo raak je een keer opgebrand.

Het ongemak dat je voelt in het bijzijn van je patiënt, cliënt of collega biedt jou een kans om eens verder te kijken naar wat daarachter zit. Is jouw nieuwsgierigheid groot genoeg, dan krijg je de moed om dit te onderzoeken en kun je heel waardevolle inzichten over jezelf ontdekken. Dit kan soms confronterend zijn maar tegelijk een hele opluchting geven. Je krijgt meer rust, meer ruimte. En dan wil je alleen maar verder vooruit. Want met de nieuwe inzichten krijg je ineens keuzes en dienen zich nieuwe mogelijkheden aan, hoe moeilijk jij het je op dit moment kunt voorstellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en ben je bereid om tijd en energie in jezelf te investeren? Ben je klaar om op onderzoek uit te gaan? Ik doe niets liever dan je hierin als coach te begeleiden. Ik heb gezien wat stress met een gebit kan doen gedurende mijn ruim 35 jaar praktijkervaring als tandarts.

Wat jou is overkomen is een feit, wat je daarna doet of niet doet, is deels jouw keuze.

Ben je nieuwsgierig geworden
hoe ik je zou kunnen helpen?

 

Je bent heel welkom om via onderstaand formulier een bericht te sturen met je wens of vragen. Noteer je telefoonnummer er ook bij? Ik mail of bel je terug.

 Denk je ook aan je spambox? Zeker als je langer dan drie werkdagen op mijn reactie wacht.

4 + 7 =