Over mij

Saskia Uilenberg

Traumatische

toevalligheden

[Beware of flash-floods]

Staat er op een klein houten bordje langs de weg bij heel grote rotsformaties, ergens in een woestijn gebied in de VS.

‘Wat is een flash-flood?’ vroeg ik. Van de uitleg die ik toen kreeg, kon ik me niet veel voorstellen.

Zo’n 30 jaar later, tijdens een sportief uitje, overviel het antwoord mij alsnog ineens compleet onverwacht en was ik volkomen machteloos in de greep van het onophoudelijk bulderende water.

Een flash-flood is een plotseling opkomende golf van water, vaak veroorzaakt door regenval, soms kilometers verder weg, dat alles op zijn pad mee sleurt. Zo ook mij. Ongelooflijk dat ik het kan navertellen.

Twee jaar later kruiste opnieuw een flash-flood letterlijk mijn pad. Deze keer zo’n 40 meter voor mij uit, op de 89A, in een andere woestijn in de VS. Het kreeg de naam: “House Rock Flood”, vanwege de achtergebleven rotsen op de weg, zo groot als een huis.

Somatic Experiencing

duurzaam meer rust

Gelukkig heb ik kennis gemaakt met het helende effect van Somatic Experiencing. Wat een zachte en tegelijk heel krachtige methode en wat een bijzonder duurzaam effect! Ik voel mij geweldig opgeknapt en zoveel lekkerder in mijn vel! Hoe meer ik er over las, hoe meer ik er over wilde weten. Zo heb ik de hele opleiding Somatic Experiencing Practitioner gevolgd.

Het valt mij op dat ik sinds een aantal jaren niet meer naar mijn zonnebril grijp zodra de zon schijnt en dat mijn slaap allang veel dieper is. De sessies hebben mij zo ongelooflijk veel gebracht, ik ben er iedere dag bijzonder dankbaar voor.

Je hoeft zeker niet de hele opleiding te hebben gevolgd om baat te hebben bij Somatic Experiencing. Één enkele sessie kan je al meer rust brengen. Met mijn traject kom je veel verder. De inzichten die je krijgt, de rust die je ervaart, de keuzes die je hebt, de energie die door je heen bruist!

Meer van het leven genieten

Je hoeft niet eerst van slag te zijn, om nu al actie te ondernemen. Je hoeft niet te wachten tot je nauwelijks verder kunt, om de eerste stap te zetten. Je hebt nu al een keuze, ook al voelt het misschien niet zo. Je kunt zèlf verandering in gang zetten, ook al denk je misschien van niet. Je kunt zo gewend raken aan spanning dat je het niet meer opmerkt. Dan zet je iedere dag een masker op, tot het ineens niet meer gaat.

Wat had ik graag deze begeleiding vele jaren geleden gehad! Het had mij heel veel stress op mijn werk gescheeld! Maar toen waren er nauwelijks Somatic Experiencing Practitioner coaches in Nederland.

Het ongemak dat je voelt in het bijzijn van je patiënt, cliënt of collega biedt jou een kans om eens verder te kijken naar wat daarachter zit. Is jouw nieuwsgierigheid groot genoeg, dan krijg je de moed om dit te onderzoeken en kun je heel waardevolle inzichten over jezelf ontdekken. Dit kan soms confronterend zijn en tegelijk juist een hele opluchting geven. Je krijgt meer rust en meer ruimte. Je voelt je vrolijker. En dan wil je alleen maar verder vooruit want met nieuwe inzichten dienen zich nieuwe mogelijkheden aan en gaat een wereld voor je open.

Ben je bereid om te doen wat er voor nodig is om meer plezier in je werk te ervaren? Ik heb gezien wat stress met een gebit doet gedurende mijn ruim 36 jaar praktijkervaring als tandarts waarvan 32 in eigen praktijk.

Wat jou is overkomen is een feit, wat je daarna doet of niet doet, is deels jouw eigen keuze.

Ben je bereid om stappen te zetten voor meer plezier in je werk?

Ik doe niets liever dan je hierin te begeleiden. Stuur me geheel vrijblijvend je berichtje via onderstaand formulier, ik neem graag contact met je op.

Denk je ook aan je spambox? Zeker als je langer dan drie werkdagen op mijn reactie wacht. Stuur me dan een sms of een bericht via Signal op 06-19400402.

7 + 1 =